Inulina, liofilizowane kultury drożdży Saccharomyces boulardii DBVPG 6763, hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, barwnik: dwutlenek tytanu.
Suplement diety mogą stosować osoby z nietolerancją laktozy.
W produkcji tego suplementu wykorzystano technologię mikrokapsułkowania, która wpływa na aktywność bakterii związaną z przechowywaniem i w okresie stosowania tego produktu.
składniki |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Saccharomyces bouldarii DBVPG 6763 |
2 x 109 jtk* |
4 x 109 jtk* |
Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 |
2 x 109 jtk* |
4 x 109 jtk* |
inulina |
200 mg |
400 mg |
*jtk - jednostka tworząca kolonię