Substancja wypełniająca: maltodekstryna, żywe bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum CECT7315, Lactobacillus plantarum CECT7316, substancja żelująca (osłonka kapsułki): hydroksypropylometyloceluloza, witamina C (kwas L-askorbinowy), siarczan cynku, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, talk, witamina A (octan retinylu), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy), selenian (IV) sodu, witamina B12 (cyjanokobalamina)
Składniki Lactostad Immuno |
1 kapsułka (RWS) |
2 szczepy Lactobacillus plantarum CECT 7315 i CECT 7316
|
1 x 109 CFU |
witamina C |
40 mg (50%) |
cynk |
50 mg (50%) |
witamina B6 |
0,7 mg (50%) |
witamina A |
400 µg (50%) |
kwas foliowy |
100 µg (50%) |
selen |
30 µg (50%) |
witamina B12 |
1,25 µg (50%) |
RWS to referencyjna wartość spożycia
CFU - jednostka tworząca kolonię