Opis
działanie
SOLGAR przedstawia suplement diety, którego głównymi składnikami są wyciąg z kłącza ostryżu (Curcuma longa) – znanej wszystkim miłośnikom indyjskich smaków kurkumy, oraz wyciąg z soczystych i dojrzałych w słońcu, czerwonych owoców wiśni pospolitej (Prunus cerasus).
skład / składniki
wyciąg z korzenia kurkumy (Curcuma longa), wyciąg z owoców wiśni pospolitej (Prunus cerasus), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; wyciąg z kłącza imbiru (Zingiber officinale), kwercetyna, substancja wypełniająca: celuloza; sproszkowane nieprzetworzone owoce pieprzu kajeńskiego (Capsicum annuum), substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, (roślinne) kwasy tłuszczowe; Bioperine®* (Wyciąg z owoców pieprzu czarnego) (Piper nigrum)
stosowanie / sposób użycia
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
opakowanie / zawartość opakowania
60 kapsułek
status rejestracji
SUPLEMENT DIETY
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplementy należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.