Opis
działanie
Owoce Acai rosną na drzewach palmowych w dziewiczych ostępach południowoamerykańskiej puszczy amazońskiej. Są bogate w białka, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, potas, fosfor, żelazo, magnez oraz wapń. Głównymi składnikami, które odpowiadają za antyoksydacyjne właściwości owoców Acai, są zawarte w nich karotenoidy i antocyjany [1].
[1] Journal of Ophthalmology, Vol. 2018, Article ID 6830835.
skład / składniki
olej sojowy; żelatyna; substancja glazurująca: glicerol (roślinny); ekstrakt z owoców Acai (20:1); stabilizator: żółty wosk pszczeli; barwnik: karmel; emulgator: lecytyna sojowa; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu
stosowanie / sposób użycia
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
opakowanie / zawartość opakowania
50 kapsułek
status rejestracji
SUPLEMENT DIETY
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplementy należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.