Opis
działanie
Resource Instant Protein – koncentrat białka w proszku, smak neutralny, 400 g
Resource Instant Protein to niekompletna pod względem odżywczym dieta w proszku do rozpuszczenia, o smaku neutralnym. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko, np.:
• Z oparzeniami
• Z odleżynami
• W chorobie nowotworowej
• Z ranami
Warto stosować Resource Instant Protein, ponieważ:
• Jest całkowicie rozpuszczalny w zimnych i ciepłych potrawach
• Nie zmienia smaku, konsystencji i koloru potraw i napojów
• Dawkowanie może być dostosowane do potrzeb pacjenta
Produkt należy stosować pod kontrolą lekarza.
skład / składniki
Białka mleka, emulgator lecytyna sojowa, substancja przeciwzbrylająca (E341).
stosowanie / sposób użycia
Zalecane spożycie:
Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Ważna informacja:
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni do stosowania powyżej 3. roku życia. Sposób przygotowania:
Produkt może być dodawany do napojów oraz do zimnych i ciepłych posiłków. Do przygotowania posiłków lub napojów należy najpierw rozpuścić proszek w niewielkiej ilości letniego płynu. Każda ilość produktu, która została podgrzana i niespożyta należy wyrzucić.
Uwaga: Przestrzegać zaleceń dotyczących podaży diety lub zaleceń dotyczących dziennego spożycia.
opakowanie / zawartość opakowania
400 g
status rejestracji
DIETETYCZNY ŚRODEK SPOŻYWCZY SPECJALNEGO PRZEZNACZENIA MEDYCZNEGO
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Stosować pod nadzorem lekarza.