ALLDEYNN COLLAROSE FISH jest idealnym suplementem dla kobiet, które chcą uzupełnić dietę we wszystkie niezbędne składniki, konieczne do utrzymania zdrowej i młodo wyglądającej skóry. Formuła COLLAROSE FISH uzupełnia dietę w kolagen pozyskiwany z ryb. Wzbogacony jest o kwas hialuronowy, witaminę C i biotynę. Polecany jest szczególnie kobietom dbającym o piękny wygląd, pragnącym spowolnić proces starzenia się skóry oraz poprawić jej jędrność, koloryt i elastyczność.
COLLAROSE FISH zawiera opatentowane i produkowane przez niemiecki koncern farmaceutyczny GELITA hydrolizat kolagenu rybiego VERISOL, który wpływa na jego produkcję od wewnątrz, tworząc nowe włókna kolagenowe w obszarze całej skóry, a szczególnie twarzy.
Firma GELITA opracowała ten produkt pod kątem zastosowania go w nutrikosmetologii i posiada badania kliniczne, potwierdzające ich skuteczność.
Zalety stosowania VERISOL zawartego w COLLAROSE FISH :
VERISOL składa się ze specjalnych peptydów kolagenowych - ważnych składników wspierających zdrową skórę. Stosowany doustnie, systematycznie wpływa na metabolizm kolagenu w skórze właściwej. W przeciwieństwie do kremów i innych produktów stosowania miejscowego, Verisol dociera do zewnętrznych warstw skóry.
VERISOL wpływa na metabolizm kolagenu w skórze bezpośrednio od wewnątrz. Zwiększa nawilżenie skóry i opóźnia powstawanie zmarszczek.
Suplementacja VERISOL korzystnie wpływa na macierz zewnątrzkomórkową skóry i może pomóc w redukcji cellulitu. W przeciwieństwie do obecnych suplementów na cellulit, które zajmują się głównie problemami nadmiernej tkanki tłuszczowej lub mikrokrążenia / drenażu, VERISOL bezpośrednio stymuluje tworzenie macierzy zewnątrzkomórkowej w skórze.
Kolagen to forma białka, która jest głównym spoiwem łączącym komórki naszej skóry i stanowi aż 80% jej suchej masy. Dzięki kolagenowi nasza skóra jest jędrna i gładka. Brak odpowiedniej ilości kolagenu jest najbardziej widoczny na twarzy i szyi, gdzie pojawiają się zmarszczki i niedoskonałości. Skóra wtedy opada i wiotczeje, ponieważ wraz z utratą kolagenu traci swoją elastyczność.