Opis
działanie
Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie.
Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, brukselka, kapusta włoska, ziemniaki.
Witamina K2 występuje również w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
skład / składniki
substancja wypełniająca: fosforany wapnia; substancja glazurująca.: hydroksypropylometyloceluloza; dekstryna, olej słonecznikowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; substancja glazurująca: guma celulozowa; witamina K (menachinon: głównie menachinon-7 (zawiera soję i mleko)
stosowanie / sposób użycia
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki, w szczególności leki przeciwkrzepliwe lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
opakowanie / zawartość opakowania
50 kapsułek
status rejestracji
SUPLEMENT DIETY
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia są ważne dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplementy należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.