Olej canola - charakteryzuje się wysoką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) Omega 3-6-9, które poprawiają nawilżenie skóry redukując transepidermalną(przeznaskórkową) utratę wody (TransEpidermalWaterLoss). Odbudowuje barię naskórkową przywracając jej naturalną funkcje ochronną. Wysoka zawartość tokoferoli (wit. E) i fitosteroli wykazuje silne właściwości łagodzące i przeciwzapalne.
Inca Omega Butter – masło w 100% pochodzenia naturalnego. W jego skład wchodzi zimnotłoczonyolej z nasion brazylijskiego drzewa SachaInchioraz frakcja z toskańskiej oliwy z oliwek. Składnik ten charakteryzuje się najwyższą zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) pośród wszystkich olejów jadalnych.
Olej kukurydziany - trójglicerydy oleju kukurydzianego wykazują działanie minimalizujące uczucie świądu.
Masło shea - wspomaga odbudowę bariery naskórkowej przywracając funkcję ochronną skóry.
Trójglicerydy, olej macadamia - uzupełniają niedobory lipidów międzykomórkowych.
Hialuronian sodu –
Urea, hialuronian sodu – wspomagają nawilżenie głębszych warstw skóry.